Je oerkracht ontdekken via het medicijnwiel door Nanna Nicole Ros van Manao.nu

Medicijnwielen zijn overal in de wereld aangetroffen. In prehistorische grotschilderingen, bij de Kelten, als mandala’s in Tibet, bij de Noord-Amerikaanse Indianen. Het woord ‘medicijnwiel’ is afkomstig van de Noord-Amerikaanse indianen. Het woord ‘medicijn’ heeft van oorsprong namelijk een totaal andere betekenis hoe wij het kennen. Medicijn staat voor kracht, jouw persoonlijke kracht. Wij zijn heel veel buiten ons zelf gaan zoeken, terwijl de oudere volkeren nog weten dat alles wat je nodig hebt in jezelf is te vinden. Het is de levenskracht in jou, die je het zelfhelende vermogen schenkt waar we allemaal over beschikken.

Het lopen van het medicijnwiel, jouw levenspad, brengt je in je eigen centrum dat verbonden is met alles wat bestaat. De vier windrichtingen in het wiel zijn belangrijke markeerpunten in ons leven en hebben allemaal hun eigen kenmerken, krachten en uitdagingen. Zo staat het oosten voor geboorte, het zuiden voor jeugd en opgroeien, het westen voor volwassenheid en het noorden voor overgang en transformatie.

Het lopen van je levenspad via het medicijnwiel kan je helderheid geven over waar je nu staat in je leven, wat je doen hebt, waarom je de dingen ervaart zoals je ze ervaart én wat jouw medicijn is; jouw kracht.

Inschrijven voor deze workshop via inschrijven@oergezonddag.nl